Musikmakarna får hedersomnämnande av regeringen

Musikmakarna får hedersomnämnande av regeringen

I samband med regeringens pris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2018 fick Musikmakarna från Örnsköldsvik ett hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering.

Såhär lyder motiveringen:

”De senaste åren har svensk och internationell musikbransch vallfärdat till Örnsköldsvik. Under parollen ”It all starts with a great song”, har en utbildning på orten närt morgondagens låtskrivarstjärnor under 20 år och skapat sig ett välförtjänt rykte som plantskola för unika talanger. Här har hitmakare som LÉON, Agrin Rahmani, Joy & Linnea Deb, SKOTT, SHY Martin & SHY Nodi med många fler fått de verktyg de behövde i sin låda för en lysande musikskaparkarriär.

Ett oförtröttligt arbete lett av eldsjälar som brinner för musik, och rektorn Ulla Sjöström som aldrig kompromissat med sin vision, har gett Sverige inte bara sin första låtskrivarutbildning, utan också stora internationella musikframgångar. Skolan har inte bara lyft en hel yrkeskategori till oanade höjder utan även gjort en stor insats för jämställdheten i svensk musikbransch.”

Läs hela pressmeddelandet här.